Kiitos, että tunnet kiinnostusta oppilaitostamme kohtaan ja hakeuduit näille www-sivuille. Sivustolta löytyy mm. opiston lukuvuoden 2021 – 2022 opinto-ohjelma. Auranlaakson kansalaisopiston vuosittainen opetustarjonta käsittää yli 8 000 opetustuntia jakautuen liki 350 kurssiin.

Auranlaakson kansalaisopisto on Pöytyän omistama oppilaitos, mutta sen toiminnassa ovat yhteistyösopimuksin mukana myös Auran, Marttilan ja Oripään kunnat. Tässä yhteydessä haluan lämpimästi kiittää mainittuja kuntia siitä, että te vuodesta toiseen tarjoatte opistollemme asianmukaiset toimintaedellytykset paikkakunnallanne.

Erityinen kiitos Pöytyän kunnan sivistystoimelle sekä Auranlaakson kansalaisopiston johtokunnalle, jotka molemmat olette asiantuntevasti olleet kehittämässä oppilaitostamme yhdessä meidän opistoväen kanssa. Syksyllä 2021 tehtäväänsä astuu uusi johtokunta, uuden puheenjohtajansa Matti Tilkasen  johdolla.  Toivon tälle – oppilaitoksemme kannalta tärkeälle – 11-jäseniselle toimielimelle menestystä opistomme luotsaamisessa!

Viime ajat ovat olleet kansalaisopistossamme varsin tavallisuudesta poikkeavat. Syyslukukausi 2020 pystyttiin opetuksen osalta viemään läpi marraskuun viimeistä viikkoa lukuun ottamatta lähes normaalisti. Kevätkaudella 2021 sitten saimme lähiopetuksena toteuttaa ainoastaan lasten ja nuorten kurssit. Muu osuus koulutuksesta onnistuttiin lopulta antamaan suurimmaksi osaksi joko etä- tai nk. hybridiopetuksena.

Muuttuneisiin opetustapoihin siirtyminen on aiheuttanut opettajille runsaasti päänvaivaa ja uuden oppimista. Opiskelijatkin ovat joutuneet sopeutumaan näihin uudenlaisiin järjestelyihin. On ollut ilo huomata, kuinka hienosti te molemmat osapuolet kuitenkin olette tilanteeseen reagoineet. Kaikesta päätellen lähikontaktiton opetus on saatu hienosti myös pelaamaan, sillä siitä on tullut opistolle paljon hyvää palautetta. Jatkossa – koronan ohi mentyäkin – näitä nyt pakon edessä hankittuja etätyöskentelyn valmiuksia hyödynnetään ja ohjelmassamme tulee olemaan aiempia vuosia enemmän verkkokursseja sekä hybridiopetusta.

Keväällä 2020 kirjoittamassani opinto-ohjelman esipuheessa totesin, että samanaikaisesti, kun kurssisuunnittelu oli täydessä käynnissä, mieliämme kalvoi epätietoisuus siitä, päästäisiinkö vielä syksylläkään normaalia lähiopetusta aloittamaan. Vaikka koronaepidemia mm. käyttöön saatujen rokotusten ansiosta näyttäisikin olevan kehittymässä parempaan suuntaan, pitkälti tilanne on nytkin se, ettei täyttä varmuutta alkavan lukuvoden2021 – 2022 olosuhteista ole.  Mutta olkaamme optimistisia, että korona on pian taakse jäänyttä elämää ja  ihmiset pääsevät täysin rinnoin opiskelemaan ja harrastamaan!

Tervetuloa Auranlaakson kansalaisopiston laadukkaille kursseille! Tarjontaa meillä on nytkin joka lähtöön!

Ilkka Virta

rehtori