sisältöön »
en
Suurenna fonttikokoa
Sivukartta
Avaa haku
fiiliskuva
 
 

Käyttösäännöt

Yksityiskohtaiset käyttösäännöt (pdf)

Kirjasto on kaikille avoin julkinen palvelu. Kirjaston kokoelmia, palveluita ja yleisötiloja voivat käyttää kaikki, jotka noudattavat käyttösääntöjä. 

Pöytyän kirjasto kuuluu Loisto-kirjastoihin. Muut Loisto-kirjastot ovat Aura, Koski Tl, Marttila, Loimaa ja Oripää. Kaikkiin kirjastoihin käy sama kirjastokortti ja  niiden  aineistoa vai maksutta palauttaa mihin tahansa Loisto-kirjastojen toimipisteeseen.

Kirjastokortti

Ensimmäisen kirjastokortin voi saada 6-vuotiaana. Alle 15-vuotiaat tarvitsevat huoltajan kirjallisen takauksen kortin myöntämiseen. Takauksena toimii kirjastokorttihakemus, johon tulee myös huoltajan tiedot.

 Ensimmäinen kortti on maksuton. Mikäli kortti katoaa tai hajoaa, peritään uudesta kortista maksu. Kirjastokortti on henkilökohtainen.  Kirjastokortin omistaja on vastuussa sillä lainatusta materiaalista.

Osoite- ja nimimuutokset on ilmoitettava kirjastoon. Ne voi tehdä myös verkkokirjastossa. Asiakas tarvitsee nelinumeroisen tunnusluvun kirjautuakseen verkkokirjastoon. Tunnusluvun saa kirjastosta henkilökohtaisella käynnillä. Puhelimitse tai sähköpostitse ei tunnuslukua anneta. 

Mikäli kortti varastetaan, on siitä ilmoitettava heti kirjastoon, jolloin kortin väärinkäytökset pystytään estämään mahdollisimman nopeasti ja vastuu varastetulla kortilla lainatusta aineistosta poistuu.

Käyttäjän tietosuoja

Kirjastolla on oikeus käyttää henkilötunnusta lainaajarekisterissään (Tietosuojalaki
2018/1050, 29 §). Rekisterin tietoja ei luovuteta ulkopuoliselle, ja kaikki asiakkaaseen liittyvät tiedot ovat luottamuksellisia.

Lainaus, lainojen uusinta, palautus ja varaukset

Lainattaessa tarvitaan aina kirjastokortti.

Laina-aika päättyy eräpäivänä. Mikäli aineiston palauttaa kirjaston kiinni ollessa palautusluukun kautta, se palautetaan seuraavana kirjaston aukiolopäivänä. Jos aineiston palauttaa omatoimiaikana automaatilla tai palauttavalla hyllyllä, se palautuu heti. 

Lainat voi uusia verkkokirjastossa, sähköpostitse, puhelimitse tai kirjastossa edellyttäen, ettei niistä ole varauksia.

Aineistoon voi tehdä varauksia verkkokirjastossa tai kirjaston asiakaspalvelussa. Varauksesta lähetetään saapumisilmoitus tekstiviestinä tai sähköpostitse. Varaukset ovat maksuttomia. Noutamattomasta varauksesta peritään 2 € maksu. Kirjastoilla on käytössä seutulainat, jolloin varauksen voi ulottaa kattamaan kaikki Loisto-kirjastot.

Mikäli missään Loisto-kirjastossa ei ole kyseistä nimekettä, siitä voi tehdä kaukolainapyynnön. Kaukolainat maksavat lähettäjäkirjastosta riippuen 3-20 €. Kaukolainat on aina palautettava siihen kirjastoon, josta ne on lainattu.

Laina-ajat

  • Kirjat, cd-levyt, äänikirjat ja kartat : 28 vuorokautta
  • Lehdet ja dvd-tallenteet, konsolipelit sekä varatuimmat uutuuskirjat : 14 vuorokautta
 
x