sisältöön »
en
Suurenna fonttikokoa
Sivukartta
Avaa haku
Pöytyän kunta Kyrön yksikkö
 
 

Laskutus

Pöytyän kunnassa laskutukset hoidetaan toimialoittain. Taloustoimisto hoitaa joitain yksittäisiä laskutuksia ja kuntien välisiin sopimuksiin perustuvia laskutuksia. Saapuneesta laskusta löydät laskuttajan yhteystiedot.

Perintä

Pöytyän kunta käyttää perintätoimisto Revire Perintä Oy:n palveluja laskujensa perinnässä.

Pöytyän kunnalla on ollut yhteistyötä Intrum Justitia Oy:n sekä  Lindorff Oy:n kanssa perintään liittyen. Meneillään olevat toimeksiannot suoritetaan loppuun asti aloittaneen yrityksen toimesta.

Perintätoimiston hoidettavaksi voimme antaa maksumuistutusten lähettämisen asiakkaille, vapaaehtoisen perinnän, oikeudellisen perinnän ja jälkiperinnän.

Maksuvaikeuksissa olevan on hyvä olla itse aktiivinen heti kunnalta laskun saatuaan ja ottaa yhteyttä laskussa mainittuun yhteyshenkilöön, joka selvittää mahdollisuuden maksulykkäyksen saamiseen ja maksusuunnitelman tekemiseen. Myös oikeudet erilaisiin tukiin, kuten asumistuki ja toimeentulotuki, kannattaa selvittää Kelalta ja kunnan sosiaalityön henkilöstöltä.

Maksa laskut tärkeysjärjestyksessä:

  • Asuminen: vuokra, sähkö ja vesi
  • Muut välttämättömät menot (ruoka, puhelin, päivähoito, vakuutukset)
  • Lopuksi muut laskut (pienet laskut ja velat kannattaa hoitaa ennen suuria, koska perinnässä niistä aiheutuu suhteellisesti enemmän lisäkustannuksia)

Maksuvaikeuksissa oleva kuntalainen voi saada apua ja neuvoja ongelmiinsa myös velkaneuvonnasta puh. 02 330 044. Talous- ja velkaneuvojat auttavat:

  • velkatilanteen kartoittamisessa ja kertovat erilaisista tukipalveluista sekä velkojen järjestelymahdollisuuksista
  • neuvotteluissa velkojien kanssa
  • maksuaikataulujen ja velkojen järjestelyssä
  • tuomioistuimelle tehtävän velkajärjestelyhakemuksen ja maksuohjelman laatimisessa ja tarkistamisessa

Oppaat

 

 

 

Pöytyän kunta
puh. 02 481 000 (vaihde)
kunta(a)poytya.fi

 
x