sisältöön »
en
Suurenna fonttikokoa
Sivukartta
Avaa haku
Oksia vedessä
 
 

Häiriötilanteisiin varautuminen 

Häiriötilanteella tarkoitetaan tapahtumaa, joka uhkaa yhteiskunnan turvallisuutta ainakin hetkellisesti. Tavallisimpia häiriötilanteita ovat sähkönjakelun häiriöt ja erilaiset luonnon ääri-ilmiöt, kuten myrskyt ja tulvat.

Toimintaohjeita häiriötilanteiden varalle:

Tiedottaminen

Pöytyän kunta on varautunut erilaisiin häiriötilanteisiin etukäteisvalmisteluin ja valmiussuunnitelmin. Mahdollisista häiriötilanteista tiedotetaan kunnan virallisten ilmoitustaulujen lisäksi kunnan verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.

Pöytyän kunnan viralliset ilmoitustaulut:

  • Riihikosken virastotalo (kunnan tekniset palvelut ja lomituspalvelut) Yläneentie 11 b, 21870 Riihikoski

Pöytyän kunta sosiaalisessa mediassa:

Tarvittaessa tiedotus hoidetaan yhteistyössä median kanssa tai muiden sähköisten järjestelmien avulla (esimerkiksi vesihuollon vikatilanteissa alueen asukkaita tiedotetaan tekstiviestipalvelun avulla).

Pöytyän kunnan tiedotuspaikat laajoissa häiriötilanteissa:

  • Häiriötilanteissa johtokeskuksen johtamispaikkana toimii Kyrön kunnanviraston toimipiste (Kehityksentie 6, 21800 Kyrö). Tiedotustilaisuuksien keskuksena toimii Kyrön toimipisteen valtuustosali.
  • Mikäli ensisijainen tila ei ole käytettävissä, johtokeskus toimii Riihikosken virastotalon toisen kerroksen kokoushuoneessa (Yläneentie 11 B, 21870 Riihikoski).
  • Poikkeusolojen ääritilanteissa johtaminen ja sitä tukevat muut toiminnot keskitetään suojattuun johtokeskustilaan. Pöytyällä poikkeusolojen johtamispaikkana toimii Riihikosken paloasema (Yläneentie 16, 21870 Riihikoski).

Varaudu häiriötilanteisiin jo etukäteen

 

tori-peruna3862.jpg

Muista kotivara

Häiriötilanteiden kesto voi vaihdella muutamasta tunnista useisiin viikkoihin. Siksi on tärkeää huolehtia, että kotona on riittävästi vettä, ruokaa, lääkkeitä ja muita välttämättömiä tarvikkeita myös pitkien häiriötilanteiden varalle.

sateenkaari-timo-kesti1757583759.jpg

Älä anna myrskyn yllättää

Myrsky voi kaataa puut ja viedä sähköt. Toimintaohjeita myrskyn varalle Suomen Pelastusalan keskusjärjestön sivuilta »

Soita Tienkäyttäjän linjalle, jos huomaat tiellä myrskyn kaataman puun tai muun liikennettä selvästi vaarantavan ongelman, puh. 0200 2100 (24 t/vrk). Liikenteen asiakaspalvelu ja Tienkäyttäjän linja »

auringonkajo-timo-kesti.jpg

Varaudu sähkökatkoihin

Sähkökatkot ovat tavallisia. Pöytyän Lämpökeskus Oy pystyy tuottamaan aluelämpölaitoksen asiakkaille lämpöä myös valtakunnallisen sähkökatkoksen aikana.

Pöytyän Lämpökeskus Oy, puh. 040 027 7241 (päivystys).

Toimintaohjeita sähkökatkon varalle Carunan sivuilta »

puro-timo-kesti.jpg

Vesihuolto

Pöytyän kunnan vesihuollosta vastaa kunnan vesihuoltolaitos. Mahdollisista häiriötilanteista, kuten jakelu- tai laatuhäiriöistä, tiedotetaan kunnan kotisivuilla ja tekstiviestipalvelun avulla.

Vesihuoltolaitoksen vikapalvelunumerot:

  • Vesihuoltolaitoksen esimies, puh. 040 067 3832
  • Pöytyän kunnan tekninen johtaja, puh. 050 082 0415
 

 

 

Mika Joki 
kunnanjohtaja
puh. 040 672 2900
mika.joki(a)poytya.fi

 

Jukka Ojanen
kiinteistöpäällikkö
puh. 040 530 6995
jukka.ojanen(a)poytya.fi

 

Jussi Heinonen
hallintojohtaja
puh. 040 672 3047
jussi.heinonen(a)poytya.fi

 
x