sisältöön »
en
Suurenna fonttikokoa
Sivukartta
Avaa haku
Ukrainan lippu
 
 

Käytännön ohjeita kuntalaisille

Pöytyälle saapuvien ukrainalaisten auttaminen

Pöytyällä on lukuisia ukrainalaisia töissä ja he ovat huolissaan perheistään ja sukulaisistaan. Moni ukrainalainen on joutunut jättämään kotinsa ja etsii nyt turvaa Euroopasta. Pöytyäläisissä yrityksissä on ukrainalaisia työntekijöitä, joiden läheisiä tai perheenjäseniä on tulossa nyt tutulle alueelle Suomeen. Mikäli sinulla on luovuttaa huoneistoja tai asuntoja Pöytyälle saapuville ukrainalaisille, voit olla yhteydessä kuntaan:
Vaihde puh. 02 481 000 (klo 9.00-11.00), kunta(a)poytya.fi.

Yritykset, joilla on ukrainalaisia työntekijöitä voivat olla käytännönjärjestelyistä tarvittaessa yhteydessä: Janne Vainikkala, puh. 040 762 5691, janne(a)auranmaa.fi.

Tarkista kotivara

Eri maat ovat asettaneet hyökkäyksen johdosta Venäjän vastaisia pakotteita, joilla saattaa olla vaikutusta mm. elintarvikkeiden ja muiden kodin perustarvikkeiden sekä esimerkiksi polttoaineen saatavuuteen. Kuntalaisia suositellaankin tarkistamaan oman kotivaransa riittävyys.

Huomioi matkustussuositus

Kuntalaisia pyydetään huomioimaan myös, että ulkoministeriö on antanut suosituksen välttää kaikkea matkustamista Venäjälle. Ministeriön mukaan riskit maksuliikenteen ja matkustamisen häiriöihin ovat kasvaneet ja kansainväliset rahansiirrot voivat vaikeutua, mikä voi tehdä mahdottomaksi esimerkiksi ulkomaalaisilla maksukorteilla maksamisen tai käteisen rahan nostamisen pankkiautomaateista. Lisäksi riskit Suomen ja Venäjän väliseen sekä Venäjän sisäisen liikenteen häiriöihin ovat kasvaneet, mikä voi vaikeuttaa liikkumista.

Lapset ja nuoret uutistulvassa

Ukrainan tilanne näkyy myös runsaana uutisointina, ja lapset voivat säikähtää uutisissa näkemäänsä inhimillistä hätää, katastrofeja, sotaa tai väkivaltaa. Yksittäiset kuvat ja äänet voivat pelottaa kaikenikäisiä, mutta etenkin pieniä lapsia, jotka eivät seuraa uutisia tarkoituksella.

 
x