sisältöön »
en
Suurenna fonttikokoa
Sivukartta
Avaa haku
Nuori henkilö makoilee nurmikolla
 
 

Suunnitelmat, ohjeet ja periaatteet

Oppilaiden hyvinvoinnin turvaaminen on kodin ja koulun yhteinen tavoite. Hyvinvointia edistetään useilla keinoilla, joista koulupoissaolojen seuraaminen on yksi. Kaikissa Pöytyän perusopetuksen kouluissa käytetään poissaolojen seuraamiseen yhteistä poissaolomallia.

Oppilaiden läsnäoloa koulussa seurataan jatkuvasti. Luokanopettaja tai luokanvalvoja seuraa oppilaan poissaoloja ja puuttuu mahdollisimman varhaisessa vaiheessa koulupoissaoloihin mallin mukaisesti. Huolen syntyessä opettaja keskustelee asiasta oppilaan kanssa, on yhteydessä huoltajiin ja sopii mahdollisesta yhteydenotosta oppilashuollon työntekijään, joka voi olla terveydenhoitaja, lääkäri, psykologi tai kuraattori. Poissaolojen syistä ja kokonaistilanteesta tehdään perusteellinen kartoitus, jonka perusteella sovitaan mahdollisista tukitoimista.

Poissaolojen seuraamisella ja selvittämisellä pyritään puuttumaan poissaoloihin varhain ja ehkäisemään varhaisella puuttumisella ongelmien kasvaminen sekä poissaolokierteen syntyminen. Tavoitteena on turvata oppilaan hyvinvointi yhteistyössä kotien kanssa. Huoltaja voi olla myös itse yhteydessä luokanopettajaan, luokanvalvojaan tai oppilashuoltoon, mikäli on huolissaan lapsen tai nuoren koulupoissaoloista

 

Wega Group Oy
Tapio Helotie
projektin vetäjä
puh. 050 594 8089 tapio.helotie(a)wega.fi

 

Marianne Mäkelä
sivistysjohtaja
puh. 040 672 3190
marianne.makela(a)poytya.fi

Ari Koistinen
kirjastotoimenjohtaja
puh. 040 143 5701
ari.koistinen(a)poytya.fi

Taina Myllynen
kulttuurisihteeri
puh. 050 560 7168
taina.myllynen(a)poytya.fi


Markus Salo
liikuntakoordinaattori
puh. 040 054 7583
markus.salo(a)poytya.fi


Anna-Leena Ranto
nuoriso- ja hyvinvointikoordinaattori
puh. 040 078 0646
anna-leena.ranto(a)poytya.fi

Anna Saastamoinen
etsivä nuorisotyöntekijä Pöytyä
puh. 040 672 2980
etsiva(a)poytya.fi
anna.saastamoinen(a)poytya.fi 


 
x