Kurssimaksut

Opintomaksumme on haluttu pitää alhaisina, minkä helposti huomaa, kun niitä vertaa useimpien suomalaisten kansalaisopistojen hintatasoon.

Suoritteiden suuruuteen vaikuttavat opiskelijan saama opetustuntimäärä ja kurssin järjestämiseen liittyvät kulut (mm. tilavuokrat, välineet ja matkat). Yksilöopetuksessa hinnat luonnollisesti ovat korkeampia kuin ryhmäopetuksessa.

Opiskelijalta perittävä maksu ei sisällä työ- ja oppimateriaaleja (poikkeuksena osa lasten kursseista). Useilla kursseilla voit halutessasi ostaa tarveaineita myös opettajalta.

Monina vuosina Opetushallitus on myöntänyt opistollemme nk. opintoseteliavustusta erityisryhmien maksujen alentamiseen.

Rehtori voi anomuksesta myöntää maksuhuojennuksia kurssimaksuihin.

Opiston perimät maksut ovat suoraan ulosottokelpoisia. Opintoryhmiin ei voi osallistua, mikäli edellisten vuosien kursseja on maksamatta.

Aktiivikortti

Aktiivikortilla voit osallistua neljään (4) normaalihintaiseen kurssiin. Kortti on tilattava pe 9.10. mennessä ja sen hinta on kerrottu opinto-ohjelmapainatteessa. Mikäli osallistut useammalle kuin neljälle kurssille, voit tilata myös toisen aktiivikortin. Alle 15 opetustunnin kursseja ei ole välttämätöntä sisällyttää aktiivikorttiin, mutta tästä täytyy ilmoittaa opiston toimistoon jo kyseisiin ryhmiin ilmoittautumisen yhteydessä.

  • aktiivikortti on voimassa ko. lukuvuoden
  • kortti on henkilökohtainen, ei esim. perheenjäsenten yhteiskäytettävä
  • se on opistokohtainen
  • sitä ei voi käyttää erikoiskursseihin, kuten ensiapukursseihin, järjestyksenvalvojaopintoihin, taiteen perusopetukseen tai yksilöopetukseen
  • korttia ei voi käyttää materiaali- tai todistusmaksuihin
  • maksupalvelu- ja tilauskoulutusten kurssimaksuja ei lasketa korttiin
  • muista, että opintoryhmiin ennakkoilmoittautuminen koskee myös aktiivikortin haltijoita!

Tyky, Smartum ja ePassi

Otamme vastaan kurssimaksujen maksuvälineenä RJ Kuntoseteli Oy:n TYKY –liikunta- ja kulttuuriseteleitä sekä Smartumin liikunta- ja kulttuuriseteleitä. Ne tulee toimittaa toimistoomme kahden viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Seteleitä vastaanotettaessa tarkistetaan henkilöllisyys ja niiden on oltava allekirjoitettuja. Kyseisiä maksuvälineitä ei voi vaihtaa rahaksi, emmekä pysty myöskään antamaan vaihtorahaa niitä käytettäessä.

Kurssimaksuja voit maksaa myös Tyky-Onlinella, Smartum Saldolla tai Paylla sekä ePassilla. Seteleillä tai sähköisesti maksamisesta sinun pitää tiedottaa opistoa jo ilmoittautuessasi, ennen kurssimaksun laskutusta. Jos seteleitä ei toimiteta toimistoon määräajan puitteissa, opisto laskuttaa kurssimaksun normaalisti. Mikäli lasku on jo ehditty tehdä, sitä ei hyvitetä em. setelien vuoksi. Netin kautta kurssipaikan varatessasi voit ilmoittaa Tyky:illä, Smartumilla tai ePassilla maksamisesta valitsemalla maksutapailmoituksesta sopivan kohdan.