Opinto-ohjelma

Auranlaakson kansalaisopiston opinto-ohjelma ilmestyy vuosittain elokuun puoliväliin mennessä ja se jaetaan postitse toimialueen kotitalouksiin. Painatetta on syksyisin saatavilla mm. paikallisissa kirjastoissa ja kunnanvirastoissa sekä opiston toimistossa.

Kevään uusista kursseista – sen lisäksi, mitä syksyn opinto-ohjelmassa on niistä kerrottu – tiedotamme mm. näillä kotisivuilla, Facebookissa, kuntatiedotteissa sekä paikallislehdessä.

Opinto-ohjelmamme 2021-2022 näköisversion löydät tästä. Tästä löytyy kevään 2022 opinto-ohjelma

Vuosittainen ohjelmamme käsittää noin 9.000 opetustuntia jakautuen 400 kurssiin ja luentosarjaan. Opistollamme on runsas koulutustarjonta mm. kädentaidoissa, taiteissa, tanssissa ja liikunnassa sekä kielissä. Samoin suosittuja ovat luennot. Annamme opetusta myös erityisryhmille ja järjestämme taiteen perusopetusta lapsille ja nuorille.

Opintoryhmät kokoontuvat lukuvuoden aikana opetus-ohjelmaan merkittyinä aikoina.

Syyslomaviikolla (vko 42) ja talvilomaviikolla (vko 8) ei ole opetusta. Sitä ei ole myöskään arkipyhinä, eikä kiirastorstaina klo 17.00 jälkeen.

Otamme mielellämme vastaan aloitteita kurssien, opettajien sekä kurssipaikkojen ja -aikojen osalta. Mahdollisuuksien mukaan räätälöimme myös tilauskoulutuksia eri tahoille.

Kurssit pyritään järjestämään kuntien omistamissa tiloissa. Yhteistyöllä paikallisten oppilaitosten, kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntatoimen kanssa pystymme tarjoamaan asiakkaillemme eri oppiaineiden vaatimat oppimisympäristöt. Alueopistolla on myös omia opetustiloja.