sisältöön »
en
Suurenna fonttikokoa
Sivukartta
Avaa haku
fiiliskuva
 
Vierivä Oy:n yrittäjä Pasi Laakso traktorinsa edessä.
 

Vierivä Oy

Kuukauden yritys Pöytyällä -sarjassa tutustutaan pöytyäläisiin yrityksiin ja yrittäjiin. Tällä kertaa esittelyssä on Vierivä Oy ja sen yrittäjä, Pasi Laakso.

Kuka olet?

"Pasi Laakso, Vierivä Oy:n yrittäjä."

Mikä on yrityksesi tarina?

"Vierivä on alun perin ollut kotimaatilani sivuelinkeino vuodesta 1989 lähtien, ja olen jatkanut sen toimintaa. Koulutukseltani olen insinööri ja työskentelin kymmenen vuotta Pemamekillä vastaten työnsuunnittelusta ja alihankintaostoista. Ryhdyin päätoimiseksi yrittäjäksi vuonna 2016."

Mitä yrityksesi tekee?

"Tarjoan rengaspalveluita, kuten vanteiden valmistusta, maatalouskoneiden renkaiden jälleenmyyntiä ja korjausta. Lisäksi teen metalli-, maalaus- ja korjaustöitä. Asiakkaani ovat maatalousyrittäjiä ja muita yrityksiä, sekä traktoriharrastajia.
 
Olen myös itse maanviljelijä ja teen jonkin verran maatalousurakointia ja ojituksia muille yrittäjille.”

Mikä on parasta yrittäjyydessä juuri Pöytyällä?

”Parasta on tekemisen vapaus – saa tehdä mitä haluaa. Pöytyälle on synnytty, joten täällä tehdään hommia, ja onneksi töitä on riittänyt.”

Mikä on haastavinta yrittäjyydessä?

”Haastavinta yrittäjyydessä on ajanhallinta. Työ ja vapaa-aika menevät helposti sekaisin, varsinkin kun työpaikka on pihapiirissä.”

Miltä tulevaisuus näyttää Vierivässä? 

"Tulevaisuus näyttää haastavalta maatalouden ahdingon vuoksi. Töiden kysyntä on hieman vähentynyt, mikä mietityttää tulevaisuuden töiden riittävyyden osalta. Haluan saada ajankäytön paremmin hallintaan. Ehkäpä voisin priorisoida ja kirkastaa, mitä töitä yrittäjänä teen ja mitä en.”"

Vinkkisi yrittäjyyttä pohtiville?

”Pitää olla tunteen palo yrittämiseen. Itse tiesin jo vaahtosammuttimen kokoisena, että halusin maanviljelijäksi.”

Vierivän omat kotisivut 
 
Seuraavan kuukauden yrittäjäesittely tehdään yrityksestä, jonka kanssa Vierivän Pasi Laakso tekee yhteistyötä. Edellinen juttu oli Mikan Toivekeittiöistä, sillä Mika vinkkasi tekevänsä yhteistyötä Pasin kanssa.

Juttu on julkaistu 4.6.2024

Lue lisää: Pöytyän yrityskenttä - tutustu yrityksiin!


 

 

 

 

 
x