KANSALAISOPISTON KEVÄÄN 2024 LUENTOJA

Riihikosken Studia Generalia –luennot: Riihikosken yhtenäiskoulu, ke klo 17.30
Ke 21.2. Tuomo Hirvonen, everstiluutnantti: Ukrainan sodan opetukset Suomen asehankinnoille ja maanpuolustukselle; ke 28.2. Joni Lindeman, everstiluutnantti, V-S Reservipiirien tj: Ukrainan sodan syyt ja seuraukset; ke 6.3. Joni Lindeman: Ukrainan sota ja Venäjän asevoimat; ke 20.3. Timo Soikkanen, professori: Mannerheim ja naiset; ke 27.3. Ilkka Virta, KT: Kurkijoki ja Sortavala – idylliset taajamat Laatokan rannalla; ke 4.3. Elias Ruutti, Liikenneturvan yht.pääll: Ennakoiva ajaminen. Vapaa pääsy.

Marttilan Studia Generalia –luennot: Marttilan kirjasto, ke klo 17.30
Ke 17.1. Markku Jokisipilä, EK-tutk.k. joht., apul.prof: Yli pauhun kenttien hurmeisten – sota, Suomi ja suomalaisuus; ke 24.1. Seppo Posio, hist.harr: Suomalaisen kaukopartion retkiä ja desantteja Turun seudulla; ke 7.2. Joni Lindeman: Tuvallisuusympäristömme viimeaikainen muutos ja kokonaisturvallisuus; ke 21.2. Joni Lindeman: Viranomaiset, kunnat ja kansalaiset poikkeusoloihin varautumisessa Tot. opiston ja Marttilan kirjaston yhteistyönä. Vapaa pääsy.

Oripään Studia Generalia -luennot: Oripään seurakuntatalo, ti klo 17.30
Ti 27.2. Markku Jokisipilä: Perussuomalaisten nousu ja suomalaisen puoluejärjestelmän muutos; ti 5.3. Markku Jokisipilä: Urheilun ja politiikan suhteesta ja tämän suhteen muuttumisesta; ti 12.3. Timo Soikkanen: Presidentit ja huumori – Suomen presidenttien huumorintaju ja hauskoja juttuja heidän sutkauksistaan ja kokemuksistaan; ti 19.3. Seppo Posio: Suomalaisen kaukopartion retkiä ja desantteja Turun seudulla. Tot. opiston ja Pöytyän seurakunnan yhteistyönä. Vapaa pääsy.

Koirien hyvinvointi -luentosarja: Opistotalo, Kyrö ke 3.4. ja 24.4. klo 17.30 Katri Koskinen, eläinten kouluttaja ja hoitaja: Koiran koulutuksen perusteet sekä Koiran psyykkinen hyvinvointi.

LUONNON IHMEITÄ –luentosarja: Yläneen Luontokapinetti , ti klo 17.30
Ti 16.1. Pasi Nurmi, FT: Tähtitiedettä kaikille; ti 30.1. Jukka Palm, arkeologi, HuK, erä- ja luonto-opas: Lepakot;
ti 6.2. Jukka Palm: Suomen matelijat; ti 5.3. Erkki Kallio, lintuharrastaja, majuri: Lintujen muutto;
ti 19.3. Lauri Anttila, Pyhäjärvi-instituutin asiantuntija, FM: Pyhäjärven suojelutyö.
Luentosarja tot. Auranlaakson kansalaisopiston ja Yläneen Luontokapinetin Yhteistyönä. Luentoihin on vapaa pääsy.