Blogi2020-01-29T12:26:23+02:00

Blogi

Olemme lisänneet näille uusituille kotisivuille myös blogisivun, johon laitamme sekä omaa opistoamme että yleisemmin kansalaisopisto-opiskelua koskevaa materiaalia, kuten tekstiä ja valokuvia.

Tervetuloa opiskelemaan lukuvuonna 2021 – 2022!

Kiitos, että tunnet kiinnostusta oppilaitostamme kohtaan ja hakeuduit näille www-sivuille. Sivustolta löytyy mm. opiston lukuvuoden 2021 – 2022 opinto-ohjelma. Auranlaakson kansalaisopiston vuosittainen opetustarjonta käsittää yli 8 000 opetustuntia jakautuen liki 350 kurssiin.

Auranlaakson kansalaisopisto on Pöytyän omistama oppilaitos, mutta sen toiminnassa ovat yhteistyösopimuksin mukana myös Auran, Marttilan ja Oripään kunnat. Tässä yhteydessä haluan lämpimästi kiittää mainittuja kuntia siitä, että te vuodesta toiseen tarjoatte opistollemme asianmukaiset toimintaedellytykset paikkakunnallanne.

Erityinen kiitos Pöytyän kunnan sivistystoimelle sekä Auranlaakson kansalaisopiston johtokunnalle, jotka molemmat olette asiantuntevasti olleet kehittämässä oppilaitostamme yhdessä meidän opistoväen kanssa. Syksyllä 2021 tehtäväänsä astuu uusi johtokunta, uuden puheenjohtajansa Matti Tilkasen  johdolla.  Toivon tälle – oppilaitoksemme […]

24.08.2021|Categories: Blogikirjoitus|

Poikkeuksellisesta koronavuodesta 2020 opistossa

Koronavirustilanne kehittyi uhkaavaksi viimeistäänkin maaliskuussa 2020. Pöytyän johtoryhmä linjasi kokouksessaan 13.3., että Auranlaakson kansalaisopiston opetus ja muu toiminta keskeytetään toukokuun loppuun saakka.

Jo samana päivänä kansalaisopiston rehtori ryhtyikin tiedottamaan tilanteesta opiston sidosryhmiin kuuluvia. Opistosihteeri tiedotti opettajakuntaan myös sähköpostikirjeitse. Asiasta  jaettiin informaatiota lisäksi mm. opiston www-kotisivuilla ja Facebookissa. Opetus kaikkien kurssien osalta päättyi 15.3.2020.

Koronatilanteen kehittymistä sekä siihen liittyvää valtakunnallista ja paikallista ohjeistusta on toimialueellamme seurattu aktiivisesti koko vuoden, ja sivistysjohtajan johdolla on huolehdittu tehtäväalueemme eri yksiköiden toimintaa koskevista tilanteen vaatimista linjauksista.

Vallitsevan koronatilanteen takia syyskautta 2020  aloitettiin verrattain poik­keuk­sel­li­sis­sa merkeissä. Opinto-ohjelmaan merkittyjä ryhmäkokoja alennettiin riittävien tur­va­vä­lien aikaan saamiseksi. Erityisesti suurten liikuntaryhmien osal­lis­tu­ja­mak­si­mien pudottaminen […]

23.12.2020|Categories: Blogikirjoitus|

Opisto ja koronaepidemia

Auranlaakson kansalaisopiston opetus on ylläpitäjäkunnan päätöksellä keskeytetty 16.3. alkaen. Valtioneuvoston suositusten mukaisesti ja Pöytyän sivistystoimen ohjeistamana opisto pysyy opetuksen ja muiden tapahtumien suljettuna ainakin lukukauden loppuun saakka eli 31.7.20 asti.  Tämä tarkoittaa sitä, ettei opiskelijoiden ole mahdollista käyttää omaehtoisestikaan esim. opiston kudontatiloja.

Koska nykyisellään on  mahdotonta arvioida, millaisena epidemia tulee syksyllä jatkumaan, Auranlaakson kansalaisopisto selvittää myös opettajakuntansa mahdollisuuksia aloittaa syyspuolen kurssinsa tarvittaessa etäopetuksena.

Opinto-ohjelmapainatteemme jaetaan toimialueemme koteihin elokuussa viikolla 33, ja ilmoittautumiset käynnistyvät keskiviikkona 19.8. klo 18.

Terveisin opiston väki

 

08.05.2020|Categories: Blogikirjoitus|
Go to Top