Blogi

Blogi2020-01-29T12:26:23+02:00

Blogi

Olemme lisänneet näille uusituille kotisivuille myös blogisivun, johon laitamme sekä omaa opistoamme että yleisemmin kansalaisopisto-opiskelua koskevaa materiaalia, kuten tekstiä ja valokuvia.

KOHTI LAADUKASTA KEHITTÄMISSTRATEGIAA -hanke:

Hanketiedote:

Auranlaakson kansalaisopisto on vuonna 1969 perustettu neljän kunnan alueopisto, jonka ylläpitäjä on Pöytyä. Oppilaitoksella on toimintaan Pöytyän lisäksi myös Aurassa, Marttilassa ja Oripäässä. Oppilaitoksen vuosittainen opiskelijamäärä on noin 4.500.

Keväällä 2022 opetushallitus myönsi Auranlaakson kansalaisopistolle laatu- kehittämisavustuksen ”Kohti uutta kehittämisstrategiaa” -hankkeeseen. Hankeen toteutusajaksi on määritelty 1.1.2023 – 30.6.2024. Kyseinen hankerahoitus on mahdollistanut opiston monipuolisen kehittämistyön, jota on tehty alla mainittujen tavoitteiden suunnassa:

HANKKEEN TAVOITTEET:

1) Yksityiskohtaisen ja monivuotisen kehittämisstrategian laatiminen (tehdään suunnitelma siitä, miten opiston kehittämistarpeita ja ongelmakohtia lähdetään toimenpiteisesti ja aikataulullisesti edistämään);

2) Markkinointisuunnitelman laatiminen ja opiston markkinointi-ilmeen uudistaminen (ulkopuolista asiantuntemustakin voidaan käyttää apuna). Tärkeää näkyvyyden parantaminen, myös sosiaalisessa mediassa;

5) Käynnistetään sidosryhmäyhteistyö […]

29.01.2024|Categories: Blogikirjoitus|

Luento Oripäässä 28.11. veteraaniperinteestä

Everstiluutnantti Markku Heinonen luennoi tiistaina 28.11. klo 17.30 Oripään seurakuntatalossa (os. Kertuntie 5, Oripää) aiheesta ”Veteraanisukupolven perinteen kerääminen, siirtäminen ja vaaliminen”. Luento toteutetaan Auranlaakson kansalaisopiston ja Pöytyän seurakunnan yhteistyönä. Vapaa pääsy!

Tervetuloa kuulemaan!

20.11.2023|Categories: Blogikirjoitus|

Hyvää lukuvuotta 2022 – 2023 kaikille!

Opistomme lukuvuoden 2022–23 tarjonta käsittää yli 8 000 opetustuntia jakautuen noin 350 kurssiin. Enin osa näistä koulutuksista löytyy jo syksyllä ilmestyneestä painatteesta, jonka näköispainos löytyy myös näiltä kotisivuilta. Mutta varsinkin kevään osalle tehdään vielä myöhemmin täydennyksiä.

Auranlaakson kansalaisopisto on Pöytyän omistama seudullinen oppilaitos, jonka toiminnassa ovat yhteistyösopimuksin mukana myös Auran, Marttilan ja Oripään kunnat. Tässä yhteydessä haluan lämpimästi kiittää mainittuja kuntia siitä, että te vuodesta toiseen tarjoatte opistollemme asianmukaiset toimintaedellytykset paikkakunnallanne. Erityiskiitos Auranlaakson kansalaisopiston johtokunnalle ja Pöytyän sivistystoimelle, jotka molemmat olette asiantuntevasti olleet kehittämässä opinahjoamme yhdessä meidän opistoväen kanssa. Kesällä 2021 tehtäväänsä astui uusi johtokunta, joka on lähtenyt puheenjohtajansa Matti […]

14.09.2022|Categories: Blogikirjoitus|

Tervetuloa opiskelemaan lukuvuonna 2021 – 2022!

Kiitos, että tunnet kiinnostusta oppilaitostamme kohtaan ja hakeuduit näille www-sivuille. Sivustolta löytyy mm. opiston lukuvuoden 2021 – 2022 opinto-ohjelma. Auranlaakson kansalaisopiston vuosittainen opetustarjonta käsittää yli 8 000 opetustuntia jakautuen liki 350 kurssiin.

Auranlaakson kansalaisopisto on Pöytyän omistama oppilaitos, mutta sen toiminnassa ovat yhteistyösopimuksin mukana myös Auran, Marttilan ja Oripään kunnat. Tässä yhteydessä haluan lämpimästi kiittää mainittuja kuntia siitä, että te vuodesta toiseen tarjoatte opistollemme asianmukaiset toimintaedellytykset paikkakunnallanne.

Erityinen kiitos Pöytyän kunnan sivistystoimelle sekä Auranlaakson kansalaisopiston johtokunnalle, jotka molemmat olette asiantuntevasti olleet kehittämässä oppilaitostamme yhdessä meidän opistoväen kanssa. Syksyllä 2021 tehtäväänsä astuu uusi johtokunta, uuden puheenjohtajansa Matti Tilkasen  johdolla.  Toivon tälle – oppilaitoksemme […]

24.08.2021|Categories: Blogikirjoitus|

Poikkeuksellisesta koronavuodesta 2020 opistossa

Koronavirustilanne kehittyi uhkaavaksi viimeistäänkin maaliskuussa 2020. Pöytyän johtoryhmä linjasi kokouksessaan 13.3., että Auranlaakson kansalaisopiston opetus ja muu toiminta keskeytetään toukokuun loppuun saakka.

Jo samana päivänä kansalaisopiston rehtori ryhtyikin tiedottamaan tilanteesta opiston sidosryhmiin kuuluvia. Opistosihteeri tiedotti opettajakuntaan myös sähköpostikirjeitse. Asiasta  jaettiin informaatiota lisäksi mm. opiston www-kotisivuilla ja Facebookissa. Opetus kaikkien kurssien osalta päättyi 15.3.2020.

Koronatilanteen kehittymistä sekä siihen liittyvää valtakunnallista ja paikallista ohjeistusta on toimialueellamme seurattu aktiivisesti koko vuoden, ja sivistysjohtajan johdolla on huolehdittu tehtäväalueemme eri yksiköiden toimintaa koskevista tilanteen vaatimista linjauksista.

Vallitsevan koronatilanteen takia syyskautta 2020  aloitettiin verrattain poik­keuk­sel­li­sis­sa merkeissä. Opinto-ohjelmaan merkittyjä ryhmäkokoja alennettiin riittävien tur­va­vä­lien aikaan saamiseksi. Erityisesti suurten liikuntaryhmien osal­lis­tu­ja­mak­si­mien pudottaminen […]

23.12.2020|Categories: Blogikirjoitus|

Opisto ja koronaepidemia

Auranlaakson kansalaisopiston opetus on ylläpitäjäkunnan päätöksellä keskeytetty 16.3. alkaen. Valtioneuvoston suositusten mukaisesti ja Pöytyän sivistystoimen ohjeistamana opisto pysyy opetuksen ja muiden tapahtumien suljettuna ainakin lukukauden loppuun saakka eli 31.7.20 asti.  Tämä tarkoittaa sitä, ettei opiskelijoiden ole mahdollista käyttää omaehtoisestikaan esim. opiston kudontatiloja.

Koska nykyisellään on  mahdotonta arvioida, millaisena epidemia tulee syksyllä jatkumaan, Auranlaakson kansalaisopisto selvittää myös opettajakuntansa mahdollisuuksia aloittaa syyspuolen kurssinsa tarvittaessa etäopetuksena.

Opinto-ohjelmapainatteemme jaetaan toimialueemme koteihin elokuussa viikolla 33, ja ilmoittautumiset käynnistyvät keskiviikkona 19.8. klo 18.

Terveisin opiston väki

 

08.05.2020|Categories: Blogikirjoitus|
Go to Top